A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

З 7 вересня лікарняні вже не можна відкривати дистанційно 

Дата: 09.09.2021 14:41
Кількість переглядів: 355

З 7 вересня лікарняні вже не можна відкривати дистанційно 

Внесено зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, та Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність

Фото без опису

МОЗ наказом від 02.08.2021 р. №1609 (зареєстрований в Міністерстві юстиції від 20.08.2021 р. за №1104/36726) внесло зміни до:

1. Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян.

З неї виключено норму п. 1.7 розділу 1, згідно з якою на період проведення карантинних заходів було дозволено видавати листки непрацездатності на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії лікарем, який надає первинну медичну допомогу, з обов'язковим відповідним записом у медичній карті амбулаторного хворого, терміном до 5 календарних днів.

2. Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

Уточнено, що формування медичних висновків буде здійснюватися тільки після особистого огляду хворого лікуючим лікарем, про що має бути зроблено відповідний запис у Реєстрі медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров'я з обґрунтуванням тимчасової непрацездатності.

Відповідно також вилучено норму, якою дозволялося на період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню гострої COVID-19, формувати медичні висновки в амбулаторних умовах надання медичних послуг лікарем, який надає первинну медичну допомогу, на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії, засобів телемедичного зв'язку.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику" №69 від 07.09.2021 р. Відповідно він почав діяти з 7 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних