A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Обережно! Амброзія полинолиста!

Дата: 01.07.2021 09:54
Кількість переглядів: 351

Обережно! Амброзія полинолиста!

 

            Амброзія полинолиста - екологічно небезпечний бур’ян. Пилок амброзії викликає у людей захворювання - амброзійний поліноз або «сінну пропасницю».

У період цвітіння амброзії від цього захворювання страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів та очей, з’являється нежить і сльозотеча, чхання, підвищення температури, розвивається астма. Ефективних ліків проти цього захворювання поки що не існує. Амброзія засмічує подвір’я та вулиці, присадибні ділянки, пустирі, узбіччя доріг, береги річок.

            На земельних ділянках підприємств, установ та організацій, на територіях населених пунктів та територіях, прилеглих до присадибних ділянок громадян, найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, виполювання, яке повинно бути системним протягом тривалого часу.

Для боротьби з амброзією поза межами населених пунктів можливе використання гербіцидів.

            Вирішальне значення для очищення полів від амброзії полинолистої має поєднання агротехнічних, хімічних і механічних методів боротьби.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою на території населених пунктів Окнянської селищної ради, затверджених рішенням селищної ради від 20.19.2019 № 1126/22-VII, громадяни, підприємства, установи та організації  у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкт благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену Правилами благоустрою на території населених пунктів прилеглу до цих об’єктів територію (присадибні ділянки, прибудинкові території, прилеглі території до підприємств та організацій).

З метою недопущення розповсюдження особливо небезпечного для здоров’я людини бур’яну, Окнянська селищна рада просить вжити ряд дієвих заходів щодо  боротьби з амброзією полинолистою.

Також  нагадуємо, що порушення Правил благоустрою на  території населених пунктів  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподаткованих доходів громадян (ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 Окнянська селищна рада закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих, екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.