A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

26 квітня- Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Дата: 24.04.2020 13:58
Кількість переглядів: 18213

      26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. У грудні 2003 р. ООН за пропозицією Ради глав держав СНД проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

На изображении может находиться: текст

      26 квітня 1986 р. Чорнобильська АЕС – первісток атомної енергетики України – стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В результаті аварії на ЧАЕС був повністю зруйнований атомний реактор, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а їх хмару рознесло територіями України, Росії, Білорусі та ряду країн Європи, сталося радіоактивне зараження території загальною площею 207,5 тисячі квадратних кілометрів.
     Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів. На жаль, її відгомони будуть звучати ще довго і позначаться не на одному поколінні людей.
     Минуло 34 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія — техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
      Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.

     З повагою, 

     Селищний голова                                                                                                                                      Олег Бєлоус

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.